Brigadegeneraal der mariniers Hut heeft vrijdag 13 oktober 2023 een Eenentwintig tal  mariniers van EVO blok 23-01, met de hand aan het Korpsvaandel, de Eed of Belofte laten afleggen. Met het afleggen van de eed/belofte aan het Korpsvaandel, zijn deze Mariniers officieel toegetreden tot het Korps Mariniers.

In de toespraak van de commandant van het Mariniers Opleidingscentrum, luitenant-kolonel der mariniers Stefan Mastenbroek memoreerde aan het feit dat we o.a. klaarstaan voor anderen, in de moeilijkste omstandigheden, zo wijd de wereld strekt. Dat is waar Mariniers voor staan. Moedig, volhardend en met die typische mariniershumor waar de buitenwereld vaak niets van snapt. Jullie hebben laten zien dat jullie kunnen omgaan met zware fysieke inspanningen en beschikken over de juiste mentaliteit: nooit opgeven, omgaan met onzekerheid en zware druk; allemaal elementen van de Korpswaarden Verbondenheid, Kracht en Toewijding. De mariniers werden heel veel succes gewenst in de verdere carrière binnen het Korps Mariniers.

Opleiden is een ambacht

In de toespraak gaf hij aan trots te zijn op de nieuwe mariniers maar zeker ook op de kaderleden: “U heeft uw kennis, vaardigheden en ervaringen overgedragen op een jongere generatie. Dat vereist vakmanschap, want opleiden is een ambacht, maar bovenal constante inzet en toewijding.”

 

Thuisfront

Hij bedankte het thuisfront voor hun steun op de achtergrond waardoor deze Mariniers de opleiding met succes hebben voltooid. “Vergeet nooit wat het Marinier worden en het Marinier zijn betekent voor het thuisfront en wees hen dankbaar”, gaf hij de Mariniers uitdrukkelijk mee.

Bron tekst; Mariniers Opleidingscentrum
Tekstbewerking: Jaap C. de Bruin
Foto’s: Jaap C. de Bruin

Voor meer foto’s klik hier.