Maandag

Maandag 11 juli 2022 begon voor EVO 21-04 de FINEX. Deze week stond bovenal in het teken van het halen van de felbegeerde mariniersbaret. 36 weken lang is er hard voor gewerkt en dat zou nu beloond gaan worden. Op maandag vertrok de eerste troop om 09:00 uur en de tweede troop om 10: 00 uur met de bus naar Weert. Vanaf de parkeerplaats IJzeren Man werd er een sociale patrouille gelopen, dwars door de binnenstad heen. Er was informatie dat de oefenvijand de lokale protestactie tegen hun aanwezigheid wilde verstoren. Eenmaal aangekomen bleek dat er een busje op de demonstranten was ingereden. Het was voor ons zaak om snel te handelen en de gewonden te verzorgen door het daadkrachtig toepassen van medische hulp. Ook was het belangrijk om zoveel mogelijk informatie te verkrijgen over het voertuig en de personen die betrokken waren bij de aanslag.

Nadat de gewonden waren afgevoerd, vervolgden we onze route richting het centrum. Vanwege de verhoogde dreiging hadden we ondertussen de opleidingsbaret vervangen voor de gevechtshelm. In het centrum stuitten we al vrij snel op een busje die overeen kwam met de beschrijvingen van de demonstranten. Er werd een 360 graden beveiliging uitgezet en het busje werd gesearched. Ondertussen werden getuigen ondervraagd wat ze gezien hadden. Deze gaven aan dat er een man uit het busje was gesprongen en verder het centrum in was getrokken. We vervolgden onze route verder het centrum in. Aangekomen bij de kerk was de politie al ter plaatse. Zij vroegen ons zo snel mogelijk hulp te bieden. Er was namelijk sprake van een gijzelingssituatie. Na meerdere keren de gijzelnemer te hebben aangesproken is er uiteindelijk met een politie(bijt)hond een einde gekomen aan de gijzelingssituatie. De gijzelnemer is afgevoerd door de politie en de patrouille kon weer worden voortgezet.

Aangekomen bij het politiebureau kreeg de eerste groep een order, terwijl de andere sectie de beveiliging buiten op zich nam. Hier kwamen wat opstandige burgers naar ons toe die niet wilde luisteren. Door doortastend optreden werd de orde gehandhaafd. Helaas moest daar wel één persoon voor worden aangehouden. Tijdens de order werd duidelijk dat er nog diezelfde middag een actie zou plaatsvinden op het terrein van HOCO Beton in Weert. Informatie gaf aan dat daar High Value Targets (HVT) zich ophielden. Door middel van een pittige speedmars zijn we die kant op gegaan en is het terrein gezuiverd en de HVT opgepakt. Wederom in samenwerking met de hondenbrigade van de politie. Daarna hebben we kort routine gedraaid en zijn we 12 kilometer derdelijns verplaatst naar het oefenterrein van Budel en Weert.

Dinsdag

Na een relatief lange nacht kregen we om 06:00 uur de order voor een advance to contact. Verschillende groepjes oefenvijand hadden zich verstopt in het oefenterrein en aan ons de taak om een gedeelte van de Weerterheide te zuiveren. Met twee troops tegelijk zijn we advance to contact gegaan en is het terrein gezuiverd van de vijand. Rond 12:00 uur was het terrein clear en konden we routine draaien, totdat we weer gingen verplaatsen.

Vanaf Budel en Weert hebben we toen 18 kilometer derdelijns verplaatst naar het pick-up point in Leende. Daar zijn we opgepikt door de Scania trucks en naar Oirschot gebracht.

Woensdag

Aangekomen in Oirschot stonden daar ineens vier Vikings op ons te wachten. Daar hadden we nog nooit mee gewerkt, dus was dat een aangename verassing. Na een korte veiligheidsbriefing over de voertuigen moest er een maquette gemaakt worden voor de aanval die we in de vroege ochtend zouden gaan uitvoeren. Om 03:00 uur gaf de luitenant de order op een door ons fantastisch mooie, gedetailleerde, duidelijk uitgewerkte maquette, NOT. Om 05:00 uur begon de aanval met eerst mortieren en daarna het springend voorwaarts met de Vikings. Nadat de compound was ingenomen konden we routine gaan draaien, ware het niet dat er van alles rondom de compound gebeurde. Uit informatie bleek dat de vijand in de omgeving aanwezig was, dus gingen we met een voertuigpatrouille op pad. Na een paar minuten te hebben gereden kwamen we onder vuur te liggen. Dat betekende dat we snel het voertuig moesten verlaten om de vijand te vernietigen. De Vikings ondersteunden ons door middel van een vuurbasis te leggen en het aanvalselement trok over de vijand heen. Nadat de vijand verslagen was, keerden we terug naar de compound. Dit was van korte duur, want er was ook vijand gesignaleerd in het noorden. Vanwege de Improvised Explosive Device (IED) dreiging, ging er een Land Rover van AE mee. Onderweg reed de Land Rover op een IED. Aan ons de taak om medische hulp te bieden, aangezien de ledematen op verschillende plekken te vinden waren, behalve de goede. Tijdens het afvoeren van de gewonden werden we onder vuur genomen. Nadat de Sierra’s (MAG’s), in samenwerking met de Vikings, de vijand onderdrukt hadden, werden de gewonden afgevoerd naar de compound. Eenmaal aangekomen bij de compound zijn de gewonden overgedragen aan de AMV. Hierna zijn we gestart aan een nieuwe maquette voor het eindobject. Nadat de maquette klaar was, hebben we de order ontvangen voor de actie die we de daar opvolgende dag zouden uitvoeren. Na de order konden we ons gaan voorbereiden op de verplaatsing van de komende nacht.

Donderdag

Om 00:00 uur begonnen we met verplaatsen. De eerste 8 kilometer 3e lijn, de laatste 10 kilometer 2e lijn, op weg naar het chalkverzamelpunt. Daar aangekomen kon de eerste wave zich klaarmaken voor de verplaatsing met de Cougar, die middels een tactische vlucht zich verplaatste naar het Drop Off Point (DOP). De rubberbootjes (LCR’s) kwamen gerigged onder de helikopter aanvliegen, een mooi spektakel. Op het DOP werden de LCR’s klaargemaakt voor de verplaatsing te water. De twee OP-teams vertrokken vanaf het DOP al eerder naar het objective om waar te nemen. Nadat de club weer compleet was, werden de LCR’s ter water gelaten en verplaatsen we ongeveer 4 kilometer al peddelend over het water richting de Koornwaard. Gelukkig waren de LCR’s niet te zwaar beladen met 9 personen met MAG’s en 2e lijn en had iedereen genoeg ruimte om fatsoenlijk te kunnen peddelen, NOT. Aangekomen zijn de twee troops voorwaarts gegaan via een geitenpad, en zouden we met een pondje voor maximaal twee personen de oversteek maken over het water. Gelukkig zijn mariniers niet voor één gat te vangen en konden er lachend zes personen inclusief uitrusting op. Zo kon goed getest worden of alles in de 1e en 2e lijn goed waterdicht verpakt was als iemand te water zou gaan. Dit vond het MAG-team ook. Hier zaten namelijk mannen tussen die na de opleiding graag naar Texel willen en konden niet wachten om te water te gaan door middel van een capsize drill. Helaas faalde men de capsize-drill (ze kregen het pondje niet meer overeind) en vervolgde de rest de oversteek met een LCRM pondje. Vrij direct bij aankomst van het bedrijventerrein werden we onder vuur genomen. Onder leiding van de sergeanten zuiverde 1 en 2 troop het hele terrein. Nadat de vijand compleet verslagen en vernietigd was, volgde de ENDEX en zat de laatste aanval van de FINEX erop. Hierna hebben we het terrein afgewikkeld, kregen we goede vette hap te eten, konden we onze derde lijn klaarmaken en nog een klein uurtje snurken, voordat we gedropt zouden worden op een parkeerplaats ongeveer 25 kilometer van de Van Ghentkazerne te Rotterdam.

Vrijdag

Om 01:00 zijn we gestart met de eindmars. We liepen langs de Rotte naar het zuiden. Dit was een mooie route. Althans, voor de mannen die er nog een beetje van konden genieten. Na een aantal uur had iedereen wel ergens pijn, maar met het doel voor ogen liep iedereen uiteindelijk rond 06:30 uur  binnen onder de Van Brienenoordbrug.
Ontlading volgde en we konden elkaar feliciteren. Nadat iedereen een beetje was bijgekomen en alle spullen waren rechtgetrokken, konden we ons achter de tamboers en pijpers opstellen voor één van de mooiste momenten van ons leven.
“Door de Oude Poort van de Van Ghentkazerne binnen te marcheren.”

Beste Schutter van dit blok, is MARN. Q. Steenis.
Best man is MARN.  J.  Seetsen,

Bron
Tekst: auteurs 2 mariniers van Blok 21-04
Foto’s: Blok 21-04 en Jaap C. de Bruin

Foto’s binnenkomst Blok 21-04Klik hier