Zoals te lezen is op verschillende social media is Aad vertrokken naar wolk 1665. U zult zich wel afvragen wat is dat nu weer. Heel simpel: wolk 1665 is de Mariniershemel, waar alle mariniers na hun dood verzamelen. 1665 is het jaar van oprichting van het Korps Mariniers door Michiel de Ruyter en Johan de Witt. Alle mariniers gaan naar wolk 1665?  Ook de slechte? Slechte mariniers bestaan niet, want die worden voortijdig uit de opleiding verwijdert en worden dus geen marinier. Dus alle mariniers gaan naar wolk 1665.

 

Aad was op en top marinier. De spreuk Verbondenheid, Kracht en Toewijding zijn zeker op hem van toepassing. Aad was een gezelligheidsmens, en erg sociaal. Als het even kon bezocht hij de Soosavonden van COM Rotterdam. Ik zie hem nog binnenkomen bij Echo’s Home “Het Anker” met een emmer met oliebollen op de nieuwjaarsreceptie enkele jaren geleden. Hij liet ook altijd weten wanneer hij niet kon komen, wat zeer op prijs werd gesteld,

Als je onverwacht bij hem op bezoek kwam, was je altijd welkom, en hij genoot volop van je bezoek.

Toen hij niet meer zo goed uit de voeten kon was zijn Scootmobiel een uitkomst. Daar kon hij overal mee naar toe, en als het kon op topsnelheid! Dat hij nooit is aangehouden voor te hard rijden snapt niemand.

Aad we wensen je een bijzonder goed verblijf op wolk 1665 toe, dat heb je verdient Marinier!

Namens het bestuur en de leden van het Contact Oud Mariniers Rotterdam wens ik de nabestaanden veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Tabeh Sobat, we gaan je missen!

Qua Patet Orbis

Tekst: Frans Lelieveld
Foto’s: Jaap C. de Bruin