De Wereldhavendagen in Rotterdam zijn weer achter de rug. Op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 september heeft iedereen met een maritiem hart weer kunnen genieten op de Parkkade in de havenstad om de marine weer ‘live’ te ontmoeten.  

Tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam is de Koninklijke Marine aanwezig met de ‘Koninklijke Marine Experience’. Op de Parkkade stonden er diverse stands en kon je in een virtual reality trailer door een marinefregat lopen. De vele aanwezige militairen gaven via een educatief en interactief programma informatie over de mogelijkheden van werken bij de Koninklijke Marine en Defensie.

De schepen Zr.Ms. Rotterdam, Zr.Ms. Luymes en een onderzeeboot lagen aangemeerd aan de Parkkade. Bezoekers konden onder begeleiding van de bemanning de schepen bezichtigen (met uitzondering van de onderzeeboot, deze was niet toegankelijk voor het publiek). Er zijn ook andere activiteiten op de Parkkade binnen het terrein van de Koninklijke Marine Experience.

Zo zette het Korps Mariniers het Mariniersdorp op waar zij met diverse displays, voertuigen en interactieve stands een kijkje gaven in de wereld van het Korps.

Bij het Zeekadetkorps kon je leren trossen en “keesje” gooien! Lukt het aanwezige om in één keer raak te gooien? Als laatste kon je de marine ook in het klein beleven bij de Mini-marine met hun modelbouw schepen.

 

Bron. Defensie