Nederlandse Veteranendag 2022 – We mogen weer: Op zaterdag 25 juni 2022 vindt er weer een echte Nederlandse Veteranendag plaats! Minister Kuipers kondigde in de laatste persconferentie aan dat buitenevenementen weer georganiseerd mogen worden. Gewoon open voor alle bezoekers, zoals we gewend waren.

Voor de Nederlandse Veteranendag betekent dat weer een compleet programma op zaterdag 25 juni in Den Haag. Een editie die heel bijzonder wordt: maar liefst 18 detachementen van de krijgsmacht ontvangen een vaandelopschrift voor hun inzet in Afghanistan. Deze ceremonie komt in de plaats van de reguliere medaille-uitreiking tijdens de dag en wordt uitgevoerd op pontons op de Hofvijver. Daarna lopen de detachementen met hun vaandels voorop in het defilé, een kleurrijk en indrukwekkend gezicht.

Maar er is natuurlijk veel meer op 25 juni: Met een opening in een volle Koninklijk Schouwburg, het nationaal veteranen defilé voor Z.M. de Koning én een vol en gezellig Malieveld voor een hapje, een drankje en muziek. Hét evenement van het jaar voor alle veteranen en andere gasten.

 

Bron: Nationaal Comité Veteranendag