We hebben de droeve plicht u mede te delen dat Jacques van den Berg op woensdag 27 juli 2022 is overleden.

Op de eerste plaats de direct betrokkene en nabestaanden gecondoleerd met dit verlies namens het Bestuur van Contact Oud- en actief dienende Mariniers Nederland en in het bijzonder de leden van de afdeling Zuid-Holland en de hieronder ressorterende onderafdelingen.

 De Crematie plechtigheid zal plaatsvinden aanstaande dinsdag, 2 augustus 2022.
Aanvang plechtigheid: 13:00 uur
Crematorium “Ockenburgh”, Ockenburghstraat 21, 2553 AA Den Haag.

 Het was niet bij iedereen bekend dat Jacques van den Berg ongeneeslijk ziek was en dat het einde snel zou naderen.

 Op 15 juni 2022 hebben wij, in het bijzijn van Jacques van den Berg en zijn vrouw Guusje nog een extra Ingelaste bestuursvergadering kunnen houden en door de onderafdeling Den Haag is aan Jacques van den Berg en zijn vrouw een mooie boeket bloemen overhandigd met een paar mooie attenties.

 Wat opviel was dat Jacques van den Berg zijn ongeneeslijk ziek zijn manmoedig droeg, niet klaagde maar gewoon zich zelf bleef, nuchter zoals altijd, weinig woorden sprak en nog ruimte had voor zijn humor.

 

En toen was het woensdag 27 juli 2022 om 08:30 uur.

 Ondanks alles ben je toch een man van staal want in de afgelopen periode, te rekenen vanaf begin februari 2022, heb je een Tia gekregen, je heup gebroken en moest ook je voet nog in het gips. Na de tijd die je doorgebracht hebt in een revalidatiecentrum moest je geopereerd worden aan je blaas en toen werden de kwaadaardige cellen geconstateerd met alle gevolgen van dien, uitzaaiingen over je hele lichaam met de dood als gevolg.

 Jacques we zullen je herinneren als een voorzitter / secretaris die oog heeft voor het geheel maar ook de details niet uit het oog verliest.

 Nogmaals dank voor het feit dat je onder ons was en dat je een stempel hebt gedrukt op het gehele COM gebeuren en dat je een voorbeeld bent geweest voor velen van ons.

Rust in Vrede en Q.P.O. 

Voorzitter COM Afdeling Zuid-Holland
Peter de Zoete.