Op dinsdag 18 december werd in het Echo’s Home het traditionele Kerstklaverjassen gehouden.

Vanaf 13.00 uur werden de kaarten geschud en met 12 man werd begonnen om elkaar eens lekker af te troeven, over de ander heen gaan, lekker te  zitten soppen, hopeloos te verzaken of eronder door gaan, over te troeven, je maat helpen of voor schut te zetten, alles op één kaart te zetten en dan open kaart spelen, elkaar ín de kaart te spelen alsof het doorgestoken kaart was, troeven uit te spelen of de troeven in je handen houden, kleur te  bekennen en lieten sommigen zich wel erg in de kaart kijken.

Na drie speelrondes, de nodige wijn,  biertjes en porties bitterballen werd door Gre , die met enkele dames had zitten jokeren, en Adriaan de balans opgemaakt en was dit het resultaat:

1e plaats Ruud Giesbers met 5253 punten

2e plaats Paul van Grevenbroek met 4880 punten

3e plaats Bram Bontebal met 4650 punten.

Gefeliciteerd !!!

Uiteraard was er een mooie prijzentafel en kon er gekozen worden tussen flessen drank zoals whisky en wijn en heuse  kerststollen met een pak roomboter.

Al met al een super gezellige middag en was er niemand die met lege handen naar huis ging, want ook de nummers 4 tot en met 12 mochten een prijs van de tafel halen.

Met dank aan Gré Looten voor de organisatie en de prijzen zien we weer uit naar de Paasklaverjasmiddag ergens volgend jaar dinsdag!!!!

 

 

 

Adriaan van Westenbrugge

commissaris Activiteiten COM penningmeester a.i.

Bron foto’s:  https://pixabay.com en andere