Donderdag 15 juli 2021 zijn 35 mariniers van korporaalsopleiding 21/1 op de Van Ghentkazerne, de bakermat van het Korps Mariniers, bevorderd tot korporaal van de mariniers en officieel toegetreden tot de onderofficiersgemeenschap van het Korps Mariniers.

Gedurende de opleiding zijn zij gevormd vanuit de begrippen en rollen die voortkomen uit de Korpswaarden nl.; vakman, leider en mens. “Deze begrippen zijn vanaf nu een essentieel onderdeel van jullie leven als ‘junior leader’ bij de operationele eenheden en andere plaatsingen.”, sprak kolonel der mariniers Rob de Wit, Groepscommandant Operationele Eenheden Mariniers, de kersverse korporaals toe. “Als onderofficier zijn jullie dé ervaring van het Korps Mariniers en die ervaring doe je op door dingen vaak te doen. Neem je mariniers mee het bos in en leer ze wat jullie hier hebben geleerd. Door ervaring word je een betere vakman, een betere leider en word je verder gevormd als mens. Veel succes in jullie volgende functie als ‘junior leader’ bij het Korps. We komen elkaar in Doorn of elders ongetwijfeld tegen. QPO!”

 

KPLMARNALG Germaine werd op grond van zijn prestaties uitgeroepen tot ‘best man’ van deze opleiding en ontving de Hakkenberg trofee.

 

 

Eerder deze week vond het ‘Korpsadjudantdiner’ (ook wel ‘Korporaalsdiner’ genoemd) plaats op de Van Ghentkazerne; een traditie ter ere van de succesvolle afronding van de opleiding tot korporaal. Dit korporaalsdiner wordt in het kader van ‘plannen en organiseren’ op/in een kazerneorganisatie en het versterken van trots en verbondenheid volledig georganiseerd door de cursisten van de korporaalsopleiding. Tijdens het diner bedankte het vorig Hoofd Opleidingseenheid Onderofficieren, KAPTMARNS Roel, zijn voormalig team en bood de opleidingsafdeling een origineel en toepasselijk geschenk aan omdat zij als instructeurs van de onderofficiersopleiding de opleiders zijn van de ‘ruggengraat’ van het Korps Mariniers.

 

Bron: Mariniers Opleidingscentrum