Na mijn plaatsing als Chef Initiële opleidingen op de Van Ghentkazerne te Rotterdam ben ik overgeplaatst naar het Marine Training Command (MTC) op de van Braam Houckgeest kazerne te Doorn. Mij is gevraagd om een uitleg te geven wat het MTC nu allemaal doet en uit welke functionaliteiten bestaat het.

 

 

Het MTC bestaat uit een staf en 6 trainingswings dit alles zijn  82 arbeidsplaatsen waarop nagenoeg alleen maar instructeurs zitten.  De trainingswings zijn ingericht aan de hand van de six functions of Combat, Command / Manoeuvre / Fire-power / Sustainment / Protection en Intell.  Het MTC is the partnter for training and authority for battlegroup level certification.

 

 

Partner in Training;

De instructeurs van het MTC ondersteunen  de 1e en 2e  Marine Combat Group (MCG), Surface Assault Training Group (SATG) en Seabased Support Group (SSG) bij het opwerken van de eenheid. Hierbij moet je denken aan Mountainleaders (ML’rs) voor de Berg / wintertraining, Platoon Weaponinstructors (PW) voor de schiettrainingen QPO, jungle instructeurs, Verbindelaars t.b.v. Staf trainingen van de MCG’n, logistieke instructeurs t.b.v. trainingen op logistiek niveau, Parachute instructeurs etc. Vaste blokken in het opwerkjaar zijn de Joint Mountain training (JMT), Joint Artic training (JAT), diverse Life Fire Tactical Trainingen (LFTT) en Amfibische trainingen.

 

 

Authority for battlegroup level certification;

Na het opwerkjaar van het MCG volgt de certificering hiervan, dit vindt plaats tijdens de JAT in Noord Noorwegen. Tijdens deze certificering zijn alle specialisten van het MTC, de subject matter experts (SME),  aanwezig en bekijken de eenheid/afdeling waar zij SME van zijn. Na deze grote oefening volgt er een certificeringsverslag waarin alle waargenomen zaken vermeld staan. Commandant MTC, een Kolonel der mariniers is de certificeringsautoriteit en zal aangeven of het desbetreffende MCG operationeel gereed is.

 

Tekst: AOOMARNALG  Marnix Haverkamp.
Foto’s: Defensie