Mariniers Opleidingscentrum (MOC)

Regelmatig plaatsen kaderleden van het Mariniers Opleidingscentrum (MOC) stukjes tekst en zeer goede foto’s, die tijdens verschillende fases in de opleiding zijn gemaakt op facebook.
COM Zuid-Holland heeft iets met het MOC, dat is mede ontstaan naar aanleiding van onze aanwezigheid met delegaties tijdens Binnenkomsten- en de Beëdigingen van nieuwe mariniers.

We maken u graag deelgenoot van deze stukjes tekst en foto’s.

 

Blok 20-04EMV

In week 8 heeft blok 20-04EMV op de Edesche-heide de proeve van bekwaamheid afgelegd. Na 15 weken opleiding werden de kennis en vaardigheden, opgedaan in de eerste fase van de mariniers opleiding, getest.
De cursisten hebben deze week laten zien over goede basis vaardigheden en de juiste attitude te beschikken om door te stromen naar de 2e fase van de mariniersopleiding. De Korpswaarden Verbondenheid, Kracht en Toewijding, binnen blok 20-04EMV, zijn sterk aanwezig.

Gehard door de elementen, tijdsdruk, slaapdeprivatie en de hoge prestatie eisen kunnen de mannen met trots hun opleidingsbaret dragen.
Vrijdag stonden er 72 cursisten gereed om de opleidingsbaret in ontvangst te nemen. In het veld kreeg men deze tijdens een ceremonie, waarbij de Commandant van het MOC aanwezig was, uitgereikt.

Na de uitreiking van de opleidingsbaret en een oorlam is men tevens bevorderd tot MARN 2. Men is nu op de helft en het blok gaat per 08 maart starten met de 2e fase, de EVO.

Aan het eind van de ceremonie kreeg de MARN 2 Wessel zijn herinnering medaille uitgereikt voor zijn missie EFP. Deze missie heeft hij uitgevoerd onder leiding van de CLAS.

 

Tekst en foto’s: Kader Mariniers Opleidingscentrum