Na een loodzware eindoefening hebben op 8 maart 2019. 80 mariniers hun baret in ontvangst mogen nemen op de Van Ghentkazerne in Rotterdam. De nieuwe mariniers werden bij de poort van de kazerne o.a. welkom geheten door oud-mariniers.De nieuwe mariniers rondden met succes de Elementaire Vakopleiding af. De binnenkomst van de Final Exercise, de FINEX, is voor veel mariniers een van de mooiste momenten uit hun loopbaan.

Tijdens FINEX zijn de aangeleerde kennis en vaardigheden op de proef gesteld. Tijdens de opleiding hebben ze laten zien te beschikken over een grote mentale weerbaarheid en fysieke hardheid. Ze hebben de eigen grenzen opgezocht en zijn daar over heen gegaan. Eigenschappen die kenmerkend zijn voor de leden van het Korps Mariniers. Deze eigenschappen in combinatie met een professionele uitstraling geven het Korps Mariniers haar onderscheidend vermogen: de kernwaarde KRACHT.

Kapitein der Mariniers Maarten Bal, bedankte de familie voor hun komst zo vroeg naar Rotterdam gekomen en voor de steun op de achtergrond. De leiding beseft heel goed wat zij de afgelopen maanden voor hun marinier hebben betekend.

Na het afmelden van de eenheid klonk de kreet: “Dames en heren ze zijn van u.” 

De trotse ouders, familieleden, vrienden en bekenden sloten de nieuwe Mariniers in de armen onder toeziend oog van collega’s en oud-mariniers.
Tekst & Foto’s: Jaap C. de Bruin
Meer foto’s klik hier!