Op de avond van 14 januari 2020 vonden zo’n 70 personen hun weg naar clubhuis “De Afrit” aan de Hellingweg te Scheveningen. Deze locatie is al enige tijd het adres voor de maandelijkse soosavond en werd nu voor het eerst gebruikt voor een grotere festiviteit. De ruimte was leuk versierd en alles zag er gezellig uit.

Nadat iedereen een plekje had gevonden en zich tegoed had gedaan aan koffie of thee en een heerlijke oliebol, richtte onze voorzitter, Jan Draaijer, het woord tot ons. Namens het bestuur wenste hij alle aanwezigen een goed en gezond jaar toe. Vervolgens somde hij wat activiteiten voor de komende tijd op, waaronder het reisje naar Odoorn in april, en bracht hij de algemene ledenvergadering op 11 februari a.s. in herinnering. Hij riep alle leden op toch vooral te komen! Daarna werd met een heerlijk glas champagne een toast uitgebracht op het nieuwe jaar.

De avond verliep soepel en geanimeerd en met enige regelmaat werden er lekkere hapjes rondgedeeld, waarbij natuurlijk ook iets gedronken moest worden en dat lukte best wel. De mensen aan de andere kant van de bar werden niet werkeloos. Op een gegeven moment klonk de scheepsbel. Nee, helaas, dit betekende geen rondje! De leden Dam,  Bonten (oud bestuurslid van COM Den Haag), Hersbach, Horsman, Lander, De Mol en Roodenburg werden naar voren geroepen en onderscheiden vanwege hun 50-jarig lidmaatschap. De bijbehorende versierselen werden hun uitgereikt door COM Zuid-Holland voorzitter Jacques van den Berg. Eén van de gedecoreerden was de 91-jarige Henk Dam uit Delft, de stad waar onze zeeheld Maarten Tromp in de “Oude Kerk” begraven ligt. Ron Ferns, oud-secretaris van COM Den Haag, die helaas verlaat was door verkeersproblemen,  mocht de speld van oud-voorzitter John Blok in ontvangst nemen..

Aan het eind van deze zeer geslaagde avond werden twee dames, t.w. Annelies Wakker en Mieke Caminada, in de bloemetjes gezet. Annelies voor de prima verzorging van de catering en Mieke voor haar niet aflatende behulpzaamheid bij het reilen en zeilen van COM o.a. Den Haag. Daarna druppelde de zaal langzaam leeg en toog iedereen huiswaarts.

Tekst: Peter van Slingerland
Foto’s: Mieke Caminada