Op vrijdag 14 december 2018 heeft onze afdeling de jaarlijkse reünie gehouden in de Frederikkazerne. Rond 16.00 uur was het bestuur er om de zaal in orde te maken. Ook “the rare Auld Sound”, de band bestaande uit een aantal oud-mariniers, was er al met de benodigde apparatuur. De zaal was gezellig versierd met kerststukjes op de tafels. Compliment voor Paresto.

Iedereen werd ontvangen met koffie en een slagroomsoesje. Daarna nam Joep Caminada als voorzitter a.i. het woord en heette alle aanwezigen van harte welkom, met name de afgevaardigde van het hoofdbestuur Kees Wit, de voorzitter van COM Zuid Holland, Jacques van den Berg, met echtgenote Guusje, en de voorzitter van COM Rotterdam, René de Jong, et echtgenote Monique.

Herman en Hennie Koning hadden, met ondersteuning van Wijnand en Lenie Punt, en Piet en Annelies Wakker weer voor de loterij gezorgd, Diegenen die met extra prijsjes de loterij hadden gesponsord werden hartelijk bedankt.Vervolgens werd teruggeblikt op de uitgaansdag in september naar Chateau du Lac, het privé museum van Piet van der Meer in Hoek van Holland, de rondvaart met  Spido en een bezoek aan het Mariniersmuseum. De dag werd afgesloten met een gezamenlijke barbecue met COM Rotterdam in Echo’s Home.Ook vertelde hij over de planning van het meerdaagse reisje naar Lanaken.

 

De speech werd afgesloten met een minuut stilte voor de overleden oud-mariniers, waarna met begeleiding van de accordeonist het Wilhelmus werd gezongen.De mannen van de band, die uit diverse plaatsen in Nederland bij elkaar kwamen, hadden duidelijk plezier ons die avond met hun muzikale vaardigheden te vermaken.

Het was supergezellig met een uitgebreide rijsttafel, verzorgd door Paresto. Ook het nagerecht “du chef” zag er goed verzorgd uit en smaakte voortreffelijk. Hennie en Annelies zorgden voor een eerlijke verdeling van al het lekkers.De medewerkers van Paresto verzorgden ons met veel enthousiasme. Een van hen had zelfs een fraaie kersttrui met lichtjes aan en Richard was achter de bar in zijn element.

Rond 23.00 uur toog iedereen huiswaarts en konden we terugkijken op een gezellige reünie.

Tekst: Mieke Caminada

Klik hier voor meer foto’s