Vrijdag 13 december vonden zo’n 80 COM-leden, donateurs en partners de weg naar de Alexander Kazerne om de jaarlijkse reünie/viering van het 354 jarig bestaan het Korps Mariniers te vieren.
Oude bekenden en nieuwe gezichten genoten van een gezellig samenzijn in de goed gevulde zaal.

De opening, traditiegetrouw, door het zingen van het Wilhelmus en een welkomstwoord van voorzitter Jan Draaijer. Alle succesvolle activiteiten van het afgelopen jaar passeerden de revue. Een speciaal woord van welkom voor de afgevaardigden van COM Nederland Derk Wisman, de voorzitter van Zuid-Holland Jacques van den Berg, de voorzitter van Rotterdam Rene de Jong en Sgt. Maj.  Bart v.d. Burg en zijn echtgenote. Speciale aandacht was er voor John Blok, die dit jaar na een lange staat van dienst zowel voor de RVA als voor de afdeling Den Haag onlangs door COM Nederland werd benoemd tot Lid Van Verdienste. Ook Hans Neugebauer, lid van de afdeling Rotterdam, werd nogmaals in het zonnetje gezet voor zijn verdienste in de RVA waarvoor hij een Blijk van Waardering  heeft ontvangen.

Uiteraard mochten we daarna genieten van de traditionele  uitgebreide rijsttafel, welke gretig aftrek had bij de aanwezigen.Onder muzikale begeleiding van Erwin Hardenberg, werden de eerste passen op de dansvloer gezet en gedurende de gehele avond wist hij met zijn gevarieerde muziek,  de dansliefhebbers onder ons goed bezig te houden.

Hierna was het de beurt van een zeer speciale gast Sgt. Maj. Bart v.d. Burg.

Bart is Marinier in hart en nieren en heeft vele uitzendingen meegemaakt met helaas grote gevolgen voor hem en zijn gezin. Zijn verhaal maakte op de aanwezigen zeer grote indruk.

Bart heeft door zijn uitzendingen een aantal “blessures” opgelopen, waaronder PTSS, waardoor hij nu niet meer zijn zo gewenste Mariniers functie kan vervullen, echter hij is gelukkig nog wel werkzaam bij het Korps als loopbaan begeleider.

Door deze “blessures” is Bart een zeer enthousiaste deelnemer geworden aan de Invictus Games Vorig jaar nam hij al deel in Australië, in 2020 zal dit grotendeels in  Haags Zuiderpark gaan plaatsvinden. Doordat de Invictus Games komend jaar samenvalt met “75 jaar Vrijheid” zal het een nog groter spektakel worden dan andere jaren. Hij zal o.a. deelnemen aan zitvolleybal en wielrennen op 15 mei zal Bart zijn rondjes in het Zuiderpark gaan rijden. Kom hem aanmoedigen! Wilt u meer weten over het programma, kijk op internet www.invictusgames.

Vervolgens stond er een prachtig dessertbuffet voor ons gereed waar eenieder naar hartenlust gebruik van maakte.

Uiteraard ontbrak de loterij met mooie prijzen ook dit jaar niet. Nadat de prijzen, onder de deskundige leiding van Wijnand Punt waren “verdeeld” liep de gezellige avond rond 22.00 uur naar het einde.

Voor 2020, het lustrumjaar voor het 355 jarige bestaan van het Korps Mariniers, hebben de onderafdelingen van Zuid-Holland de krachten gebundeld en is door hen besloten gezamenlijk het jaarlijkse feest te organiseren. Nadere bijzonderheden hierover zullen later in de diverse uitgaven worden gepubliceerd.

Rest mij nog het Bestuur en partners van de afdeling Den Haag te bedanken voor de inspanningen en de goede organisatie van deze gezellige reünie.

 

Tekst: … een bezoeker
Foto’s: Wim Marcus

Meer foto’s klik hier