Al weer de 3e soosmiddag gehouden in “De afrit” op Scheveningen. Het was mooi weer en de stoelen werden buiten gezet om te genieten van de temperatuur, af en toe opgevrolijkt met wat zonnestralen. Getracht werd de coronamaatregelen in acht te nemen, zoals een deelnemerslijst, handen desinfecteren en afstand bewaren.

Jan Draaijer had de COM vlag en Beach-vlaggen al uitgestald.

Toen iedereen aan een drankje voor zich had staan vertelde Joep dat Maarten Reder, vóór zijn ziekte een trouwe soosbezoeker, was overleden. Na contact gezocht te hebben met de familie was het bericht inclusief concept advertentie en foto’s van Maarten rondgestuurd. Joep liet een kaart rondgaan, waarop alle aanwezigen hun naam konden schrijven. Inmiddels is deze kaart aan de familie verzonden, waarop al een bedankje is ontvangen.

Hierna werd rondgegaan met hapjes van De Afrit. Ook Karel Pronk had weer voor iets lekkers bij de borrel gezorgd en wel een toastje met makreel van Holland Vis.

Joep  had wat oude foto’s meegenomen over de tijd in de Alexanderkazerne. De Torren  hadden een keer in de Citadel gespeeld. Het was een kleine bar, maar we pasten er allemaal in.
Ook had hij foto’s van COM Nederland sportdagen in Doorn, een paar groepsfoto’s en actiefoto’s van jeu de boules uit de jaren 2009 tot en met 2012.
Er heerste een gezellige en gemoedelijke sfeer. De middag vloog om en iedereen ging met een “tot volgende maand” en een goed gevoel naar huis.

De bijeenkomst in oktober komt door de nieuwe coronamaatregelen te vervallen.

Tekst: Joep Caminada
Foto’s: Fred van Ipenburg